Vi ba'h och De ba'h

Vid en diskussion med Ombudsman kom vi fram till att vi och våra vänner hör till en grupp av människor som är väldigt fritänkande och frispråkliga. Det händer oss ofta att vi kommer till en grupp människor som inte vågar skratta åt våra skämt och kanske inte ens kan tänka sig varför det är roligt. Sociala regler och det politiskt korrekta har tagit över tanken hos den regelriktiga befolkningen. I vissa fall känner vi att vi inte passar in för att de korrekta skämten är förutsägbara eller för att ingen vågar skratta åt oss.

Du vet att du tillhör den regelriktiga gruppen om du bara skrattar högt innanför de sociala reglerna. Du kan alltså inte ens tänka tanken utifrån det som är politiskt inkorrekt. Skämt utanför de sociala reglerna vägrar du skratta åt för att de är hemska. Men blondinskämt går bra. Ironi är inte på tal om. Snuskig och rå humor är barnsligt och att försvara feminismen har blivit ett signum för dig. Du tar en diskussion om löner så fort du hör någon säga ordet kvinna. Snart vågar du själv inte säga ordet ?kvinna? för att det kan vara politiskt inkorrekt laddat.

Du tillhör oss om du förstår det sociala reglerna men kan tänka utanför dem. Du inser att det som är politiskt inkorrekt är det som gör det politisk korrekta. Du skrattar åt skämt utanför de sociala reglerna just för att de är inkorrekta och hemska. Ironi är inget du ifrågasätter utan accepterar. Snuskig och rå humor är roligt just för att det är så enkelt och ordet ?kvinna? har blivit en svordom för att det är så fantastiskt kul att ta den där diskussionen en gång till med den blonda glamourdrottningen i din skol-/arbetsgrupp.


image51


Så där sitter du som regelriktigt på kaféet med dina vänner och håller dig till dina sociala regler, som är accepterade av i stort sätt alla, alla i hela Sverige åtminstånde. Inom detta ramverk går det inte att trampa någon på tårna och det går inte att göra någon missnöjd. Glad är du att sitta där och höra in. Vara en i gruppen, skratta åt allas skämt som är inom ramverket och mysa åt det som familjeteve tycker är mysigt.

Vi sitter och myser på kaféet med varandra för att vi vågar tänka utanför det sociala ramverket, vi har accepterat att världen inte gäller innanför detta ramverk och vi vågar skratta åt det hemska. Vi skrattar åt ironin som det politiskt korrekta skapat. Vi trampar inte folk på tårna för att vi vet att det gör ont, men vi nafsar på reglerna när vi kan. Glada är vi att leva inom det ramverk de regelriktiga har skapat. Men missnöjda med det krav det ställer på oss. Trots allt var det vi som lät feminismen komma till världen och trots allt var det vi som tryckte världen framåt när ramverket tryckte de regelriktiga på tårna.

Vad gör en regelriktigt när den där obehagliga tanken kommer upp? Den där tanken som är banbrytande mot det regelverk de lever efter. Plågas de av att tro att tankarna måste hålla sig till ett ramverk? Tycker de illa om sig själva om tanken brister i sång och skrattar åt ett politiskt inkorrekt skämt?

Man måste ju inse att det går att det inte går att få in 30 somalier i en bil genom att kasta in en smula men tanken är rolig. Den är inte mindre rolig än 7 thailändare på en moped i Phuket, men det skrattar de regelriktiga åt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback