Lattemorsornas tröghetslag

För ett par år sedan kom det en babyboom. Med babyboomen kom det en Lattemorseboom. Det är nog ingen som inte vet vad en lattemorsa är, för er som missat det är det här en liten breifing:

Definition: Lattemorsa

Moder till nyfött barn som har tre par crulingkängor, marimekko väska och troféman.
Lattemorsan är ett en varelse av flock som gärna går på rad med barnvagn nedför Odengatan med 5 andra lattemorsor och 5 andra barnvagnar. Destinationen är ett godtyckligt café som har tillräckligt mycket plats mellan borden så alla sex barnvagnar får plats. 

Väl på plats beställer alla lattemorsor en liten latte var, det är dock inte allt. Självklart ska stackars servitrisen tvingas värma 6 olika burkar av barnmat/välling/mjölk.
Sen sitter de på fiket, i flera timmar, matar barnen, pratar, byter blöjor, ignorerar andra som ska fram och sen blir sura när man flyttar på barnvagnen själv, och pratar lite till.Vi har alla förbarmat oss över dessa lattemorsor. Flera kaféen har förbjudit barnvagn och vi har vant oss vid bebisbajslukten på resten av fiken. Ämnet är uttjatat, life goes on.

MEN


Barnen har växt upp men det har inte lattemorsorna förstått. De första riktigt trendiga lattemorsorna hängde på cafén för ca 4 år sen. Det innebär att barnen de har, har nu växt upp från barnvagnen och kan gå själva. De kan prata och de är väldigt nyfikna på världen. De vill leka och lära sig. Bland annat så ingår skrik och spring i lärningsleken.

Lattemorsorna har inte riktigt insett detta utan fortsättar att gå på fik. Den här gången utan barnvagn vilket innebär att alla fik står vid öppna för mammor och barn. ? nyfikna barn ? skrikiga barn ? barn med spring i benen.

Ja, absolut. Jag gillar inte skrikiga barn. Speciellt inte på bakfyllan på ett fik innan jag fått i mig något kaffe, och speciellt inte när den lilla jävlen är hög på socker och frågar mig varför jag har gråa påsar under ögonen. Nej, lattemorsa, han är inte söt i mina ögon, inte alls söt när han skriker och gormar i falsett om att han vill ut och springer omkring i cirklar följt efter hopp i soffan jag sitter i.

Den här gången ligger min invändning väldigt mycket hos morsornas beteende också. Det är sol och fint väder och ni tar med er ungarna till ett fik istället för en park eller lekplats. WTF?

Jag skulle inte vilja prata med mina vänner om min barndom som spenderades på kafé med en bulle i handen och dovt prat från mamma och hennes väninna. Eller berätta om vilka stolar jag klättrade på när jag bröt armen.

Så snälla, för allas skull, framför allt era barns skull. Gå till en park eller lekplats. Det går att köpa take away latte från de flesta fik nuförtiden.

hum?

Och inlägget nedan bevisar varför man ska hålla sig borta från vissa kommunikationsmedier när man är berusad.

Det var juh en så bra idé, just vid det tillfället. Men senare så tänker man efter.

Nu är inte det så farligt med bloggande, men jag röstar för att ha alkolås på telefonen!

Men visst hade vi kul!

image2
NKV-gänget

NU KÖR VI

Jag, Fiffi och Shayla är så jävla balla!


Det är synd att ni inte ser :D

Skulle jag få välja skulle vi vara kändisar, eller så vill jag bara lära känna alla människor i världen. Så att alla får reda på hur grymma storbystade blondiner är vid namnet Shayla och Fiffi är


WördPS. Shayla säger: " Maria är J-Lo av oss"


yaaah! Ego!

Häj. Jag e fiffi, Idag firar jag 2 månader utan sex. VAFAN. GRATTIS eller nått. HAHAHAHAHA. känner ni för att gratta mig eller kan trösta mig så får ni GÄRNA dela med era tänkar HÄR: fiffififfi@hotmail.com HHHAHAHAHA

Du kan ta bort bratsen från Stureplan, men du kan inte ta bort Stureplan ifrån bratsen.

Jag var på ett relativt nytt ställe igår som heter Grabbarnas. Det ligger på gamla Lion Bar på Fridhemsplan. Det har rosats och gosats om det där stället. Bland annat så har AlltOmStockholm.se sagt bra saker om det.

Var god klicka på länken och läs.

Vad har vi lärt oss?? Tre grabbar tröttnade på Stureplan och bestämde sig för att öppna egen krog på mer avslappnade Fridhemsplan. Resultatet är "Grabbarnas".?

-AlltOmStockholm.se


Så står det på hemsidan.

Efter en massa år på Stureplan är det klart man tröttnar på iden om det hela
. Men det verkar inte vara iden om Stureplan som är problemet. Man tröttnar inte på en plats. Folk tröttnar på annat folk.

Vart hamnar vi då om folk tröttnar på sin egen typ av folk, på sig själva med andra ord?

Resultatet blev ?Grabbarnas?. Jag tror att iden är god men att det inte riktigt funkar i praktiken. Tre grabbar ?från? Stureplan öppnar en krog på Fridhemsplan.
Vad blev det? En förflyttning av ?Stureplanare? till Fridhamsplan och inget annat.

Samma prestigetänk, samma blondiner och samma Louis Vuitton väskor. Samma människor, helt enkelt. Men nu ligger prestigen i att vara ?anti-stureplan?, blondinerna tar ut sina silikoninlägg och Vuitton väskorna har inte logotypen printat stort över hela skiten.


Är det här det nya Stureplan, allt som inte är stureplan?
Vilka ska flytta in på Sturecompaniet då?
Emorockarna, när de tröttnat på att skära sig i armarna på Söder?Som min vän Ombudsman sa till mig:

"Du kan ta bort bratsen från Stureplan, men du kan inte ta bort Stureplan ifrån bratsen."
P.S. Kolla in dom otroligt roliga kommentarerna om "Grabbarnas" på sidan
Beach 2007

Nu börjar det.

Våren är här, säger tidningarna, och man börjar redan se lite hud på gatorna.

Idag ska jag till gymmet.. min gissning är att min redelbundna träning kommer att vara i 3 veckor.


Någon mer som vill slå vad?


Förra året började jag raskt vid denna tid och slutade lika raskt.. det var inte förens i slutet av sommaren som jag börade träna på riktigt för att sedan sluta när tidningarna sa att det var höst och snart vinter.

Men det är värt ett försök!

Flum

Jag är så jäkla trött på allt flum! ge mig något konkret, snälla *gråt*


Det vi i skolan läser nu är en kurs som baseras på allt flum som någonsin flummat från alla dessa flumma delar av dessa flummiga år..

Inte nog med det så borde författaren skjutas för sitt usla sätt att skriva på.

Fans, andra fans och så har vi Mig

Som några kanske vet så var ja nyligen i Köpenhamn. Observera att jag var där för en konsert, INTE demonstrationen*.

Bandet jag såg var
Little Barrie . Jag har kommenterat konserter tidigare och den här var inte i närheten av någon stor sådan. Det var intimt och mysigt på något sätt. Allt var perfekt.. förutom, ja, Ni får läsa vidare.

Jag var helt i extas. Äntligen skulle jag få se Little Barrie! Och det är klart att jag ska stå längst fram!


På spelningen befann sig;
  • Little Barries mest trogna fan som följer efter dem vart de än spelar i Europa.
  • Danska kidsen på 16 bast som gillar vilka band som helst som spelar (de får stanna kvar på klubben och festa sen)
  • Flickorn i min ålder som tycker trummisen är döläcker och ska groupa sig lite med bandet
  • Sist men inte minst har vi Mig.

Ja, jag är ett galet Little Barrie fan. Om man vill definiera mig skulle man nog platsa in mig i alla de övre kategorierna. Dock så platsar jag nog lite för mig själv.
Som sagt så var det en liten konsert. Så pass liten att bandet gick runt i lokalen sen för att mingla.

Maria.. ja hon är full och glad (Jag väljer att prata i tredje person nu). Hon är så glad att hon bestämmer sig för att gå fram till inte någon mindre en Basisten för att tacka för showen.
Han hälsar på henne, tackar för att hon kom hela vägen till Köpenhamn för att se dem spela och är allmänt trevlig. Maria här har efter tre meningar inget mer att säga så hon börjar hitta på något. Något i stil med att hon kan fixa spelning åt dem i Sverige och hitta ett bättre bolag för dem här.

?Oh! Is that so? That would be great! Do you have a card or something??, frågar basisten henne.
Självklart inte, för Maria har glömt alla visitkort på hotellet (Fråga inte varför jag har visit kort). Så vad ska man göra? Jo, Maria går till baren och lånar papper och penna där hon skriver ner massa namn på viktiga personer inom musikinstrumentbranschen och ger det till Basisten för att han ska kontakta dem. Inget nummer till Maria skrivs ner.

Vad i helvette tänkte jag med? Inte var det underlivet och inte var det hjärnan. Här står jag. Framför min idol, som vill ha mitt nummer. Och jag skriver ner namn på personer som är bra för dom att känna??? Hahaha.. snacka om ångest dagen efter.

Det här är inte allt. När jag kommer hem pratar jag lite med pappa om saken och han är otroligt positiv. ?Men du klarar att fixa en spelning juh! Jag har lite kontakter i branschen här i sverige.. Maila dom eller så?

(Nu börjar berättelsen i tredje person igen)
. Maria blir glad igen! Klart hon ska fixa biffen. Det enda som kan hända är att det bara inte fixar sig. Men bandet i sig lär inte ta illa upp. Dom har mycket spelningar i alla fall. Så Maria skriver ett mail, på myspace, inte till deras livemaneger som hon har mailadressen till, utan på myspace. Förklarar vad vem hon är, vad hon vill och vad som kan fixas. Lämnar mailadress och telefonnummer och är asnöjd.

Två timmar senare kollar hon myspace. Sen börjar hon tänka efter. Så här lät det i Marias huvud ? Fan? för en vecka sedan drog jag iväg ett mail på myspace till dem där det står om att de är apbra och avslutat med ?* crazy fan shouts*?
Dessutom så tänker Maria efter lite närmare när hon läser igenom det hon sände. Hon har skrivit fel mailadress och fel telefonnummer..

WTF?
*På tal om det så har jag lyckats figurera mig som en anarkist jobbet. Jag skulle egentligen jobba den här helgen med skulle ju åka till Köpenhamn. Självklart kan jag inte säga till chefen att jag vill ha ledigt för att jag vill åka på nöjesresa så jag säger;
?Det har hänt en sak så jag måste ner till Köpenhamn i helgen?
När jag går från jobbet får jag höra att kravallerna har börjat. Observera att kravallerna började tidigt på morgonen innan jag började jobba. Oh, vad kul.. haha.. har för mig att chefen är konservativ. Ops..