En lunchpromenad på lastkajen

Sedan ett halvår tillbaka har H&M-butiken jag jobbar på bytt personalrum. I det nya personalrummet byggdes inget rökrum, trots att 60 % av de anställda är rökare. Vi rökare blev hänvisade till lastkajen om vi ville ta sig ett bloss. Detta passade bra då ingången till personalrummet är genom lastkajen och den sista cigaretten innan start på morgonen kunde tas strax innan. Dessutom kunde man prata med alla andra rökare från de olika butikerna.


image42

 
Ägarna till Skärholmen Centrum, som butiken ligger i, bestämde för tre månader sedan att rökning på kajen skall förbjudas och hänvisade till ett annat shoppingcentrum där de anställda skadat sig till följd av rökning på kajen. Rökarna blev istället hänvisade till rökrum om det fanns något, eller utomhus.

Som anställd på H&M ska du inte gå ut eller in i butiken genom kundingången. Det innebär att varje gång du ska gå ut ur butiken måste du gå ner till personalrummet och gå ut genom lastkajen in i centrum och sen ut i fina vädret och röka. Eller så kan du gå längs med kajen för att gå ut den vägen varor och annat smått kommer in till butikerna.Det innebär alltså?

image41
Schematisk bild över lastkaj, ej blueprint


För att gå ut och röka får du inte längre ta ett steg ut på lastkajen och stå där stilla och röka (Se grafik).

Du måste gå hela vägen tvärs över kajen för att gå ut. Eller gå 100 meter nere vid lastkajen, där lastbilarna kör, för att komma ut utomhus och röka.

Ägarna till Skärholmen Centrum anser alltså att det är säkrare för mig som anställd att gå ut KORS OCH TVÄRS över hela kajen för att röka istället för att STÅ STILLA på kajen (röd sexkant på bilden) och röka.
WTF?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback